...

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

ScienceDirect, Scopus ve Mendeley veritabanları eğitimi yapılacaktır.
26/10/2015

Değerli araştırmacılarımız,

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından abone olunarak, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımızca kullanıcıların hizmetine sunulan ScienceDirect, Scopus ve Mendeley veritabanları eğitimi yapılacaktır.

Yer:     Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kültür ve Kongre Merkezi, Lila Salon

Tarih:  05 Kasım 2015

Saat:  10:00 - 11:00

Eğitim Programı:

  • Sunum hakkında genel bilgiler
  • Scopus , Sciencedirect ve Mendeley Sunumu
  • Örnek Taramalar (Online Demo)
  • Soru ve cevaplar

ScienceDirect bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 33.000'den fazla elektronik kitap ve 2500'den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier'in hakemli tam metinli veritabanıdır.

Scopus bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı, izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale özü ve atıf veritabanıdır.

Mendeley akademik makaleleriniz yazarken referanslarınızı düzenlemek için kullanabileceğiniz ve bilgisayarınızdaki sanal kütüphanenizi kurup kolayca dokümanlarınıza ulaşabileceğiniz tamamen ücretsiz bir platformdur.

Elsevier Scopus ve ScienceDirect Veritabanları eğitiminden sonra kaliteli ve hakemli bilimsel bilgiye nasıl en hızlı ve en etkin yoldan erişeceğinizi, akademik araştırmanıza nasıl hız kazandıracağınızı öğrenecek, araştırma hayatınızı kolaylaştıracak ve sizi zaman kaybından kurtaracak bir çok özellikle tanışacaksınız.

Saygılarımızla.

Kütüphane ve Dokümantasyon

Daire Başkanlığı

oatilgan@nevsehir.edu.tr