...

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Cengage Learning veritabanı 30 Ekim 2016 tarihine kadar Üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.
20/09/2016

Değerli Araştırmacılarımız;

Cengage Learning veritabanı 30 Ekim 2016 tarihine kadar Üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.

Erişim Adresi: http://infotrac.galegroup.com/default/kemaltt

Sifre:   Archives

Deneme Erişimi Bitiş Süresi: 30/10/2016

                                                                                                                         

NewsVault – Dijital Gazete Arşivleri

Financial Times, The Times, Ills. London News, Economist vb. daha bir çok gazete arşivine ulaşabileceğiniz gazete arşivi veritabanımızdır. 11 Milyon sayfadan fazla ve 400 yıllık geçmiş ile tarih, bilim, ekonomi, toplum ve daha bir çok başlık altında Avrupa, Osmanlı İmparatorluğu, Türkiye Cumhuriyeti ve tüm dünya hakkında araştırma yapabileceğiniz devasa bir gazete arşivini araştırmacılarınızın hizmetine sunmaktayız.

The Times Dijital Arşiv 1785-2010 

The Times, 1785 yılından bu yana dünya olaylarını objektif bir şekilde kapsayan, hem dünya liderlerine hem halka hitap eden, ödüllü, devamlı yayım yapan en eski günlük gazetedir. The Times, 200 yılı aşkın tam metin  tıpkı basımlardan oluşan 19. ve 20. yüzyılın en saygın çevrimiçi kaynaklarından biridir. Bu tarihi gazete arşivi, dünyada orjinal olarak yayımlanan kaynaklar çerçevesinde en iyi bilinen ve en çok atıf alan gazete arişivine ulaşmak için araştırmacılara eşsiz bir fırsat sağlar .

The Economist Dijital Arşiv 1843-2012

The Economist, araştırmacıların kıtalar arası politik ve ekonomik trendleri karşılaştırmasına ve 19., 20. ve 21. yüzyılın büyük olayları ile ilgili güvenilir araştırmalar yapmalarına imkan veren tam metin  olarak araştırılabilir haberler, ekler ve mektupları araştırmacılara sunmaktadır.

The Financial Times Dijital Arşiv 1888-2012

The Financial Times, Avrupa ve Dünya Ekonomisi`nin nabzını tutan dunyanın en iyi bilinen ekonomi gazetelerinden biridir. The Financial Times ekonomik olayların nedenlerini küresel ölçekte incelemektedir. Diğer gazete koleksiyonları ile birlikte tek bir arayüzde tarama imkanı sunmaktadır. Böylelikle aynı tarih veya konudaki diğer gazete haberlerini anında karşılaştırma imkanını sunar.

Archives Unbound  

Tarihin en önemli anlarını belgelendiren mikrofilm koleksiyonlarının dijitalleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Her biri 5.000 ile 200.000  arasında sayfadan oluşan bu özel koleksiyonlar; büyük Gale dijital koleksiyonlarının tamamlayıcı bir unsuru olarak, araştırmacılara birincil kaynak olarak sunulmaktadır.

Turkey: Records of the U.S. Department of State, 1802-1949

Osmanlı İmparatorluğu`nun son dönemlerini ve genç Turkiye'ye ait notların bulunduğu bir koleksiyondur. İstanbul ve Ankara elçiliklerine ek olarak İskenderun, Erzurum, Sivas ve İzmir bürolarından elde edilen kayıtları da araştırmacıların hizmetine sunmaktadır.

Kaynak: ABD Ulusal Arşivi - Sayfa Sayısı : 232,429

Democracy in Turkey, 1950-1959: Records of the U.S. State Department Classified Files

ABD Dışişleri Bakanlığı kayıtlarından derlenen bu koleksiyon demokratikleşme sürecinde Türkiye'nin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi yaşamına ışık tutan bir dijital koleksiyondur. 

Kaynak: ABD Ulusal Arşivi - Sayfa Sayısı : 54,489

British Campaign in Mesopotamia, 1914-1918

1914-1918 yılları arasında Hint-Ingiliz kuvvetlerinin Mezopotamya bölgesinin işgali esnasında tutmuş oldukları raporlardan oluşan bir koleksiyondur. Kut`ul Amare başta olmak üzere Osmanlı İmparatorluğu'nun 1.Dünya Savaşı'nda İngiliz kuvvetleriyle olan mücadelelerini "İngiliz Raportorlerin" notlarından inceleyebileceğiniz benzersiz bir arşiv kaynağıdır. Bağdat, Musul, Kelkük ve daha bir çok Arap vilayeti hakkında dönemsel bilgilere ulaşmanızı sağlar.

Kaynak: British Library - Sayfa Sayısı: 3,334

Cyprus Crisis in 1967

Kıbrıs sorunun BM gündemine taşınması, adadaki Türk- Rum cekişmesi, İngilizlerin rolü ve daha bir çok konu başlığında raporlara, haberlere ve yazışmalara ulaşabileceğiniz birincil kaynaktır.

Kaynak: ABD Ulusal Arşivi - Sayfa Sayısı : 5,991

Iraq: Records of the U.S. Department of State, 1888-1944

Irak'ın yönetiminin Osmanlı İmparatorluğu'ndan İngiliz mandasına geçişi, bölgede yaşanan savaşlar, petrol yatakları & imtiyaz savaşları, Musul-Kerkük sorunu, Sykes-Picot Anlaşması ve daha bir çok konuda günümüzü aydınlatacak birincil kaynakları barındıran arşiv koleksiyonudur.

Kaynak: ABD Ulusal Arşivi - Sayfa Sayısı : 21,412

Middle East Online: Arab-Israeli Relations, 1917-1970

1917 Balfour Deklarasyonu, Kudüs'ün işgali, Filistin'in Birleşmiş Milletler yönetimi altına girmesi, Süveyş Krizi, 1967 – 6 gün savaşı, Yaser Arafat ve Filistin Kurtuluş Örgütünün direniş hareketi gibi daha bir çok konuda birincil kaynaktan belge bulabileceğiniz eşsiz ve zengin bir arşiv koleksiyonudur.

Kaynak: İngiliz Ulusal Arşivi - Sayfa Sayısı : 137,631

Diğer Arşiv Koleksiyonları

http://www.gale.com/primary-sources/

Gale – Academic One File

Fen bilimleri, teknoloji, sosyal bilimler, sanat, teoloji, edebiyat ve daha bir çok konuda içerik sunan  akademik araştırma için tek bir yerden hızlı bir şekilde gerekli bilgiye ulaşabileceğiniz bir platformdur. 11.000'den fazlası hakemli ve 8.300'den fazlası tam metin yaklaşık 17.500 dergiyi erişiminize sunmaktadır.

Saygılarımızla.

Kütüphane ve Dokümantasyon

Daire Başkanlığı

oatilgan@nevsehir.edu.tr

DUYURULAR