...

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Üniversitemiz Akademik Arşiv Sistemine Kayıt Giriş İşlemleri
24/03/2021

Üniversitemiz tüm akademik personeline duyuru:

15.03.2021 tarih ve E-39769797-900-2100011525 sayılı yazıyla akademisyenlerimizden çalışmalarını “http://acikerisim.nevsehir.edu.tr/” adresindeki Üniversitemiz Akademik Arşiv Sistemi’nde yayınlanıyor olması istenmiştir.

Üniversitemiz Akademik Arşiv Sistemimizde yapılan incelemelerde bazı giriş kayıtlarında hatalar görülmüş olup giriş işlemleri yapılırken Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı sayfasında ve Akademik Arşiv Sistemimizde sağ tarafta bulunan https://dosyalar.nevsehir.edu.tr/a3759919ab13c2fa88e776e423774e1a/dspace.pdf

linkindeki Dspace Kullanıcı Rehberi giriş adımları takip edilmelidir.

 

Kayıt girişi esnasında özellikle:

  • Çalışmanın yazarlarının ad ve soyadları “Yazar adı-Authours” alanına ayrı ayrı eklenmelidir.

            Örnek: Aktekin, Semih

                        Çolakoğlu, Mustafa Hilmi

  • “Yazar numarası-Authours ID” alanına YÖK’te bulunan yazar ID ve ORCID numaranızı girişini ayrı ayrı her yazar için yapınız.

            Örnek: Yazar Numarası: 143271

                        Yazar Numarası:  0000-0002-5108-4801

  • “Başlık-Title” alanına çalışmanın adını, “Diğer Başlık-Other Title” alanına varsa başka başlığını veya çalışmanın yabancı dildeki başlığının girişi yapılabilir.

 

  • Kayıt yapılırken çalışmanızın adının sadece başlığın ilk harfi ve özel isimlerin ilk harflerini büyük harf ile diğerlerini küçük harf ile yazınız.

 

Örnek: Türk belgelerine göre Türkiye-Litvanya ilişkileri (1923-1940) 

 

  • Yabancı dilde yazarken Türkçe karakterlere dikkat ederek kaydınızı oluşturunuz.

 

Örnek: (INFORMATION - information).

 

  • “Dergi / Konferans / Kitap Adı” alanının doldurulması ve çalışmanız makale ise yayınlandığı derginin “Cilt Bilgisi” “Sayı” bilgisi ile makalenin dergideki “İlk sayfa sayısı” “Son sayfa sayısı” bilgilerinin giriş kaydı yapılmalıdır.
  • “Anahtar Kelime-Subject Keywords” alanına çalışmanıza ait anahtar kelimeleri Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ayrı ilk harfi ve özel isimlerin ilk harflerini büyük harf ile diğerlerini küçük harf ile yazınız.

Örnek: Kültürel değer

             Cultural value

  • Çalışmanızın ne tür bir çalışma olduğunu     “Tür-Type” alanına giriş yapınız. (Tür-Type :Bilgi Notu, Makale, Kitap vb.)

 

** Önemli: Üniversitemizde yapılan tezler ve Üniversitemiz bünyesinde yayınlanan dergilerimizdeki makaleler Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Üniversitemiz Akademik Arşiv Sistemimize giriş işlemleri yapılarak yayınlanmaktadır.

  • Eğer çalışmanız yayınlanmış bir eser ise “Tanımlayıcılar” alanına URI/URL, ISBN, ISSN, e-ISSN vb. yazılarak eklemesinin yapılması gerekmektedir.
  • Çalışmanızın özetini “Özet-Abstract” alanına İngilizce ve Türkçe olarak girişinin yapılması faydalı olacaktır.
  • Çalışmalarınızı tam metin olarak “Dosya/Dosya Yükle” alanında “gözat…” butonu ile bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz.

 

            Yukarıda anlatılan alanlar dikkate alınması istenilen alanlar olup kayıt ekranında görülen tüm alanların en yüksek düzeyde doldurulması hizmet açısından faydalı görülmektedir.

            **  Daha önce Üniversitemiz Akademik Arşiv Sistemi’ne giriş yapmayıp ilk defa giriş yapacak olan araştırmacılarımız …@nevsehir.edu.tr uzantılı e-posta adresleri ile https://acikerisim.nevsehir.edu.tr/ adresinde bulunan DSpace programına “Giriş” butonuna tıklayarak kullanıcı adı (e-postanızın “@” işaretinden önceki kısmı) ve şifreleri (e-postanızın şifresi) ile giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından kullanıcı için e-kişi oluşturulup yetkilendirme işlemi yapıldıktan sonra kayıt ekleme yapabileceklerdir.

            Üniversitemiz Akademik Arşiv Sistemi’nde karşılaşılabilecek herhangi sorunda veya sorunuz olursa Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nda görevli Şube Müdürü Gökhan ONMUŞ ( Dahili No:10505, e-posta: kutuphane@nevsehir.edu.tr ) ile irtibata geçebilirsiniz.

*

Saygılarımızla.

Kütüphane ve Dokümantasyon

Daire Başkanlığı

kutuphane@nevsehir.edu.tr