...

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Hakkımızda

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2009 yılında faaliyetine başlamış, bünyesinde bir okuma salonu oluşturmuş ve öğrencilerine internet aracılığı ile e-kütüphane kaynaklarına erişim imkanı sağlamıştır.

2017 yılı haziran ayında Merkez Kütüphane binasına taşınan kütüphanemiz 10.000 metrekare kapalı alanda hizmetine devam etmektedir.

Merkez kütüphanemizin ismi NEVÜ Hoca Ahmed Yesevî Kütüphanesi olarak değiştirilmiştir.

Daire başkanlığımız örgütlenmesi içerisinde, elektronik kütüphanenin kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda genişletilmesi ve uygun bütçelendirme / seçim-sağlama ile geliştirilen kütüphane koleksiyonunun, birim kütüphaneleri ile eşgüdüm içerisinde kullanıcıların hizmetine sunulması hedeflenmektedir.

2022 yılı itibariyle, Üniversitemiz kütüphanelerinde toplam 71.539 basılı, 7.631,307 elektronik kaynak hizmete sunulmaktadır. Kayıtların büyük bölümü çevrimiçi katalogta taranır durumdadır. Uzman eleman sayısına parelel olarak kütüphanemizde kayıtların elektronik ortama aktarılması işlemleri hızla devam etmektedir.

Kütüphane hizmetlerinin merkezileştirilmesi ve bilgi işlem tekniklerinden yararlanarak geliştirilen, son dönemlerde önemli gelişmelerin kaydedildiği bir başka hizmette elektronik kütüphanelerdir. Bu konudaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Kullanıcılarımızın hizmetine sunduğumuz veritabanlarına web sitemiz "elektronik kütüphane" başlığı altından erişilebilmektedir.