...

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Sosyal Bilimler Atıf Dizini (SOBİAD) veri tabanı üniversitemiz erişimine açılmıştır.
03/01/2022

Değerli araştırmacılarımız;

Daire Başkanlığımızca, süreli olarak en az bir yıl yayın yapmış elektronik dergilerin kaynakçalarını tarayarak bu tarama sonucunda da yazarın/yazarların eserlerinde yaptıkları atıfları ortaya koyan, Sosyal Bilimler Atıf Dizini (Sobiad) veri tabanına abone olunmuş ve kaynak Üniversitemiz erişimine açılmıştır.

 *

Erişim adresi: http://atif.sobiad.com/

                                   https://kutuphane.nevsehir.edu.tr/tr/veritabanlari

 *

Sosyal Bilimler Atıf Dizini’nde Amaç; Türkiye merkezli sosyal bilimler dergilerinde yayınlanan makalelerde yazarların, başka makalelere ve kitaplara yaptıkları atıfları ortaya koymaktır.

Bu amaç doğrultusunda veri tabanına kayıtlı bir derginin diğer dergiler arasındaki impact (etki) değerini belirlemeyi amaç edinmiştir.

Bilim adamlarının bilimsel bilgiye ulaşma konusunda harcadıkları zamanı kısaltmaya yönelik tek merkezden hızlı çözüm sağlamayı hedeflemektedir.

Sosyal Bilimler Atıf Dizini; veri tabanına kayıtlı elektronik dergilerin yeni sayılarının sisteme dahil edildiği ve atıf yapılan bilim adamına mail yoluyla bilgi verildiği bir sistemdir.

Sosyal Bilimler Atıf Dizini kayıtlı dergi sayısını her geçen gün artırmayı hedeflemektedir.

Sosyal Bilimler Atıf Dizini; sosyal bilimler alanında en çok atıf yapılmış makaleyi ve kendisine en çok atıf yapılan bilim insanını ve üniversite bazında yayın ve atıf sayısını, düzenli olarak kamuoyuyla paylaşmayı amaçlamaktadır.

Sosyal Bilimler Atıf Dizini; sosyal bilimler alanında nerdeyse her derginin kendisine göre oluşturduğu kaynakça, dipnot gösterimini ve atıf kullanımını standartlaştırmayı amaç edinmektedir.

 * 

Saygılarımızla.

*

Kütüphane ve Dokümantasyon

Daire Başkanlığı

kutuphane@nevsehir.edu.tr